Vragen 1. Wat is het verschil tussen zandstralen en luchtgommen?
 2. Hoelang duren de werken gemiddeld?
 3. Welke houtsoorten kunnen jullie stralen?
 4. Hebben jullie een prijslijst?
 5. Welke afwerking kunnen jullie bieden?
 6. Doen jullie leveringen aan huis?
 7. Leveren jullie ook nieuw beslag, zoals sloten, klinken en handgrepen?
 8. Wat met de omlijsting bij het stralen van deuren?
 9. Hoe onderhouden na het renoveren?
 10. Waarom kiezen we het best voor DECAPO? 
 1. Over luchtgommen is er de laatste jaren al veel gezegd en geschreven. Er zijn zowel voor- als tegenstanders en er worden verschillende definities gehanteerd. Bij DECAPO verstaan wij onder luchtgommen dat: dezelfde technieken en materieel worden gebruikt als bij zandstralen, maar met een fijner straalmiddel en onder lagere druk, zodanig dat u een gladder oppervlak bekomt. Bij DECAPO hebben wij jaren ervaring met zandstralen en in het bijzonder met luchtgommen. We kunnen u dan ook verzekeren dat onze volledige aandacht gaat naar het afwegen en kiezen van het juiste straalmiddel, alsook de juiste druk voor elk werk afzonderlijk. Zo staan we garant voor de beste kwaliteit.
 2. Veel is afhankelijk van het werk en/of stuk. Bij meubelen (bv volledige eetplaats) is dit ongeveer 2 à 3 weken. Een trap ter plaatse ongeveer 3 tot 5 dagen (naar gelang de staat van trap en aantal verdiepingen/leuning).
 3. Alle massieve houtsoorten, zoals eik, beuk en tropisch hardhout kunnen we stralen. Voor andere soorten gaan we steeds voor ieder werk afzonderlijk na of het stralen mogelijk is, bijvoorbeeld aan een heel lage druk of met een alternatief straalmiddel. Zo niet, dan décaperen we manueel (voor het stralen of schuren) of laten we het werk logen (= chemisch bad).  
 4. Neen. Ieder werk is uniek en er spelen tal van factoren mee. U stuurt best bij uw aanvraag enkele foto's mee, dan kunnen we toch een indicatie maken. Daarna wordt alles gedetailleerd opgenomen in onze offerte, zodanig dat u niet voor verrassingen komt te staan.
 5. De mogelijkheden voor nabehandeling zijn legio. We kunnen uw meubels, trap, plafond, keuken... een nieuwe frisse tint geven met diverse beitsen en oliën (vergrijzen / white wash / verbleken / naturel /... ), maar tevens ook beschermen tegen vuil en plekken. Zo plaatsen wij steeds vrijblijvend enkele stalen op bijvoorbeeld de achterkant van een deurtje of lade en dit naar gelang uw voorkeur. 
 6. Indien gewenst voorzien wij transport. Hiervoor vragen wij een kleine kilometervergoeding, behalve in onze directe omgeving. Standaard worden onze leveringen door één persoon gedaan. Indien u meerdere handen wenst of een lift, dan kunnen wij dit voorzien. 
 7. Het oude beslag wordt steeds gedemonteerd voor het stralen. Zodanig dat u bij het plaatsen van nieuw beslag nooit een kleurverschil of randen heeft. Het oud beslag kunnen we stralen en eventueel lakken en vernissen in een kleur naar keuze. Ook voor nieuw beslag kunt u bij ons terecht. We werken hiervoor samen met vaste partners.
 8. Alle omlijsting en deurkaders nemen wij, samen met de deuren, steeds mee naar ons atelier om te stralen. Zo hoeft er niks bij u thuis gestraald te worden en blijft u gespaard van stof. Onze stielmannen zijn hierin gespecialiseerd en plaatsen uw deuren, omlijsting en deurkaders achteraf zorgvuldig terug. Indien gewenst kunnen wij natuurlijk ook de werken ter plaatse uitvoeren.
 9. Standaard werken wij alles af met een slijtvaste matte twee componenten vernis. Op die manier kunt u gewoon met een natte doek de meubels, trap, keuken etc. onderhouden. 
 10. Bij DECAPO hebben we reeds een jarenlange ervaring opgebouwd in straal- en renovatietechnieken. U kan er dus prat op gaan dat wij garant staan voor de beste kwaliteit en de fijnste afwerking. Maar er is meer. We streven er steeds naar om de klant een totaalpakket aan te bieden. Zo gaan we voor ieder probleem op zoek naar de gepaste oplossing. We zorgen voor transport, we doen kleine herstellingen, herstofferen, plaatsen stalen etc. U bent ook steeds welkom om volledig vrijblijvend ons atelier te Avelgem te bezoeken, maar dit best op afspraak.

DECAPO bvba

Nijverheidslaan 7

8580 AVELGEM

0479 33 62 29

BTW: 0671 974 824

info@decapo.be